A DVSC és a Debreceni Labdarúgó Akadémia szakemberei folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél több tehetség kerüljön a Loki, illetve a DLA látókörébe. Ennek megfelelően egy új együttműködési megállapodás született a Nagyváradtól 42 kilométerre található Székelyhíddal, hogy minél több határon túl született tehetség kaphasson lehetőséget a debreceni futball utánpótlásképző rendszerében.  

A DVSC határozott célja, hogy Hajdú-Biharon és a szomszédos megyéken túlmutatva az ország határain kívül, a Partiumban, Erdélyben, illetve akár Kárpátalján is megtalálja azokat a fiatalokat, akik jövőjét a DVSC jelentheti, illetve szerepet játszhatnak a DVSC jövőjében. A csütörtöki sajtótájékoztatón Papp László polgármester úgy fogalmazott, „a mai nap folyamán a Debreceni Labdarúgó Akadémia és a székelyhídi futball össze tudja kötni a sorsát. Együtt tudunk dolgozni a következő időszakban annak érdekében, hogy minél több fiatal kapjon lehetőséget Debrecenben.”

 Székelyhíd polgármestere szerint történelmi pillanat ez a 12 ezres városnak, ahol egy híján száz éve alapították meg a helyi labdarúgó egyesületet. Hozzátette, náluk a helyi infrastruktúra is a legjobbak között van Romániában, most pedig már a fejlődés is adott- „Nemcsak Székelyhídnak, hanem a partiumi magyarságnak is egy nagyon fontos kezdeményezése lesz, és az a bázis, amit mi ki szeretnénk építeni, illetve ki is van már jó része építve, én azt gondolom, hogy egy 21. századba tekintő bázis lesz” . nyilatkozta Béres Csaba.

Tőzsér Dániel, a DVSC sportigazgatója szerint azzal, hogy egyre több határon túli településen és régióban keresik a tehetségeket, teremt egyfajta versenyhelyzetet is, de ennek révén egyre jobb játékosokat tudnak majd kinevelni a Lokinak.  Herczeg András, a Debreceni Labdarúgó Akadémia szakmai vezetője elmondta, Kokovai Csongor révén már most van egy székelyhídi játékosa a DLA-nak, aki azóta utánpótlás válogatottban is bemutatkozhatott. Ő abban bízik, Csongort többen követik majd Székelyhídról és a környékbeli kisebb településekről. A tervek szerint a jövőben havi két alkalommal közös edzések lesznek a székelyhídi fiatalokkal, de szakmai tanácskozásokat, bemutató tréningeket is tartanak majd. – dehir.hu