138 új, korszerű és környezetbarát bölcsőde megépítését hagyta jóvá miniszteri rendeletben a fejlesztési tárcavezető. Cseke Attila elmondta: minden megye minden municípiumában épülhet bölcsőde az új rendelkezés értelmében. A jóváhagyott bölcsődeépítési kérelmeket továbbiak fogják követni, így a kisebb városokban és vidéken is épülhet új bölcsőde.

A fejlesztési miniszter rámutatott: 386 állami bölcsőde működik ma Romániában. A bölcsődék szükségessége nyilvánvaló, ezért, első körben, a miniszteri rendelet egy bölcsőde megépítését hagyja jóvá minden municpípiumban, kettőt, ahol a lakosok száma meghaladja a 100.000-et. ”Erdélyben Margittától Csíkszeredáig, vagy Gyergyószentmiklósig, Besztercétől Medgyesig számos municípumban épülhet új bölcsőde” – mondta el.

47 teljes indoklással ellátott bölcsődeépítési kérést hagyott jóvá a minisztérium, ezek közül Szeben, Szatmár, Kovászna és Galac megyéből minden municípium teljes dokumentációt adott be. A fennmaradó, 91 bölcsődeépítési projekt esetében, a jóváhagyást követően, kérés-kiegészítést vár a minisztérium az érintett önkormányzatok részéről. – maszol.ro