A Nagyváradi Ítélőtábla érvénytelenítette azt a 2019-ben rendezett versenyvizsgát, amelynek alapján a PSD-s Liviu Sabău Popát kinevezték a Bihar Megyei Mentőszolgálat gazdasági igazgatójává, és arra kötelezte a mentőszolgálatot, hogy új versenyvizsgát írjon ki. Az Ítélőtábla arra hivatkozva hozta meg döntését, hogy Sabău Popának nem volt meg a tisztség betöltéséhez szükséges régisége, ezért nem is vehetett volna részt a versenyvizsgán.

Az ügyet annak idején a Korrupcióellenes Igazgatóság is vizsgálta, azonban később ejtette, ugyanis megállapították, hogy bűncselekmény nem történt. Az új versenyvizsga kiírásáig mégis Sabău Popa maradhat az igazgató, ugyanis 2015-ben őt nevezték ki ideiglenes jelleggel erre a tisztségre.

Noha az Ítélőtábla döntése jogerős, a közgazdász végzettségű Liviu Sabău Popa a Bihoreanul hetilapnak azt nyilatkozta, hogy keresi a módját annak, hogy miként tudná rendkívüli jogorvoslati eljárással megtámadni az ítéletet, mert saját megítélése szerint megszerezte a tisztség betöltéséhez szükséges gyakorlati tapasztalatot. – erdon.ro