Összesen 825 parkolóhelyet alakít ki az épülő új sportcsarnok körül a nagyváradi önkormányzat. Ilie Bolojan polgármester a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében azt írja, hogy elkészítették az új, ötezer férőhelyes sportcsarnok körüli terület rendezésének a tervét és egy tervrajzot is közölt.

A polgármester kifejtette, hogy az egykori ócskapiac helyén épülő sportcsarnok körüli terület nagy részén parkolóhelyek lesznek, szám szerint 825. Ezek közül 795 személyautóknak, 22 autóbuszoknak, 8 pedig teherautóknak lesz fenntartva. Az elrendezést zöldövezet fogja kiegészíteni. A pakolónak négy be-, illetve kijárata lesz, kettő az Auchan bevásárlóközpont, kettő pedig az Európa lakópark irányából. Mint írja, a sportcsarnok főbejárata az Auchan bevásárlóközpont felé néz majd, ezért itt gyalogos övezetet alakítanak ki, míg a koncertek és egyéb nagyszabású rendezvények megtartásához szükséges berendezéseket, eszközöket szállító teherautók hátulról, az egyetem felől közelíthetik majd meg a létesítményt. A parkolóövezet nagy részét gyeprácskövekkel burkolják majd, a parkoló mentén nagyméretű fákat fognak elültetni. A polgármester tudatta, hogy júniusban elkészül a terv megvalósíthatósági tanulmánya, amiről a helyi tanácsban szavaznak majd, ezt követi a közbeszerzési eljárás beindítása, és ősszel már el is kezdődnek a munkálatok. Maga a sportcsarnok jövő júniusban készül el, addig szeretné a váradi önkormányzat befejezni a parkoló kiépítését, a zöldövezet kialakítását, valamint a sportcsarnoknak a közmű-hálózatra való rácsatlakoztatását is.

A polgármester emlékeztet a váradi önkormányzatnak arra a tervére, hogy az épülő sportcsarnoktól mintegy kétszáz méternyire, a Pece patak másik oldalán az állatkert közelében új sportpályát építsen; ennek a létesítménynek a pontos elhelyezkedéséről június végére ígért tájékoztatást az elöljáró. „Célunk az, hogy egy sportcsomópont legyen abban az övezetben” – írta zárásként a polgármester. – erdon.ro