A csütörtök reggel 8 órás adatok szerint Bihar megyében 200 személy volt intézményi karanténban (csütörtökön 217-en voltak) – közölte a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság. A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban kedd csütörötkön 119 embert (szerdán 115-öt) kezeltek koronavírus-fertőzéssel, a kórház külső részlegének minősített püspökfürdői Ceres hotelben továbbra sincsenek betegek, ettől függetlenül a részleg bezárásáról nem érkezett információ. Eddig összesen 433 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, ez a szám nyolc fővel növekedett az előző naphoz képest. A gyógyulási arány 83,59 százalékos megyénkben.

A rendőrök és a helyi rendőrök szerda reggeltől csütörtök reggel 8 óráig 779 személyt ellenőriztek otthoni elszigeteltségben, ebben a tevékenységben 343 rendőr és helyi rendőr vett részt. A csendőrök – összesen 56-an – a megyében még működő két intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük 20-an a borsi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot. A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség 24 munkatársa a borsi határátkelőnél kialakított szűrőpontnál dolgozott, részt vettek egy fertőtlenítési akcióban, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban kedd csütörötkön 119 embert (szerdán 115-öt) kezeltek koronavírus-fertőzéssel, a kórház külső részlegének minősített püspökfürdői Ceres hotelben továbbra sincsenek betegek, ettől függetlenül a részleg bezárásáról nem érkezett információ. Eddig összesen 433 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, ez a szám nyolc fővel növekedett az előző naphoz képest. A gyógyulási arány 83,59 százalékos megyénkben. A rendőrök és a helyi rendőrök szerda reggeltől csütörtök reggel 8 óráig 779 személyt ellenőriztek otthoni elszigeteltségben, ebben a tevékenységben 343 rendőr és helyi rendőr vett részt. A csendőrök – összesen 56-an – a megyében még működő két intézményi karantén felügyeletét látták el, közülük 20-an a borsi határátkelőnél teljesítettek szolgálatot. A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség 24 munkatársa a borsi határátkelőnél kialakított szűrőpontnál dolgozott, részt vettek egy fertőtlenítési akcióban, valamint szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket. – biharmegye.ro