A Telekom Veszprém 32–31-es győzelmet aratott az Aalborg ellen férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. Momir Ilics együttese rosszul kezdett, végig hátrányban volt, majd az utolsó pillanatban sikerült megfordítani a mérkőzést. Ennél hihetetlenebb forgatókönyvet aligha lehetett volna írni.

Az egész szezont erősen meghatározó párharc következett a Telekom Veszprém számára. Momir Ilics együttese az Aalborg Handbolddal csapott össze a férfi kézilabda-Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A tét a sorozat kölni négyesdöntője, ahol a bakonyiak 2022-ben, míg az északiak 2021-ben jártak legutóbb. Érdekesség, hogy a veszprémiek a két évvel ezelőtti negyeddöntőben éppen a dánokat ejtették ki. Mindkét csapat története első BL győzelmére hajt. A magyar bajnok eddig négyszer, a dán együttes pedig egyszer maradt alul a fináléban.

Nem csak a két klub, hanem az ötkarikás játékok után visszavonuló Mikkel Hansennek is hiányzik a BL serleg a „gyűjteményéből”. A dánok balátlövője volt olimpiai-, világ- és Európa-bajnok is, de egyik klubcsapatával sem ülhetett fel Európa trónjára, ezúttal a Veszprém foszthatja meg ettől.

Az imént említett párharc volt a két csapat legutóbbi „randevúja”. Az odavágót a mostanihoz hasonlóan Veszprémben rendezték, amely 36–29-es hazai sikert hozott. Ez az előny elegendőnek bizonyult az „Építők” számára, így a visszavágón belefért a 37–35-ös vereség. Egyik csapatban sem maradtak túl sokan az akkori főszereplők közül, de ami a legpikánsabb, hogy Lukas Sandell, a Veszprém svéd jobbátlövője a 2022-es negyeddöntőben az Aalborgot erősítette.

A Veszprém a negyeddöntőbe jutásért kettős sikert aratott az OTP Bank – Pick Szeged ellen, míg a bakonyiak a csütörtök esti mérkőzésre is az ősi rivális legyőzésével hangoltak. Az Aalborg második helyen végzett a Bajnokok Ligája A jelű csoportjában, így nem kellett pályára lépnie a sorozat előző fordulójában. A dánok a bajnokságban már biztos résztvevői a rájátszásnak, miután a középszakaszban hibátlanul vezetik a kvartettjüket.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntő, első mérkőzés

  • Telekom Veszprém – Aalborg Handbold 32–31 (12–17)

lövések/gólok: 49/32, illetve 45/31
gólok hétméteresből: 6/4, illetve 2/2
kiállítások: 8, illetve 4 perc

A visszavágót május elsején, 18:45-kor rendezik meg Dániában.