Sikerrel adtak számot frissen szerzett növénytermesztési ismereteikről azok a gazdálkodók, akik a Partiumi Falugazdász Hálózat Bihar megyei falugazdászainak hívószavára részt vettek a Bihar Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság uniós pályázati támogatásból finanszírozott növénytermesztési tanfolyamán.

A záróvizsgát március 7-én, Szalárdon tartották az érmelléki, hegyközi, Sebes-Körös menti és Nagyszalonta-térségi gazdálkodók számára. A pályázati támogatásnak köszönhetően – melyet a román–magyar határ menti együttműködési programból nyert a szakigazgatóság – a 360 órás tanfolyamra jelentkező gazdák számára a képzés teljesen díjmentes volt.

A mezőgazdasági tanfolyam szervezésében és lebonyolításában a falugazdászokkal együtt dr. Nagy Miklós, Szalárd polgármestere, a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének Bihar megyei elnöke is oroszlánrészt vállalt. Segítségükkel és együttműködésükkel a bihari termelők nem csupán a több száz lejbe kerülő tanfolyam költségeit spórolhatták meg, hanem a képzés révén olyan szakismeretekről tanúskodó, uniós szinten elismert oklevél birtokába jutottak, melyet a hamarosan induló farmfejlesztési pályázati kiírásokon is – plusz-pontokat eredményezve – használhatnak. A Partiumi Falugazdász Hálózat ezúton is köszöni a gazdáknak a kitartást, és gratulál a sikeres vizsgához. – erdon.ro