Két évre aláírt a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatához Sergio Ramos, a Real Madridtól távozó világ- és Európa-bajnok, többszörös Bajnokok Ligája-győztes középhátvéd – jelentette be a párizsi klub.

A spanyol világbajnok 16 évet húzott le a Real Madridnál, amelynek csapatkapitánya és vezéregyénisége volt. Ramos többször is kifejtette, hogy szeretne a királyi klubtól visszavonulni, viszont nem tudta meggyőzni a Real vezetőit, hogy tegyenek vele kivételt, és a 30 év feletti játékosok esetében bevett szokástól eltérően ne egy, hanem 2 évre írjanak alá. Így aztán szerződése lejárta után új klub után nézett.

A kezdetektől a PSG volt a legnagyobb esélyes arra, hogy leszerződtesse Ramost, bár a Manchester United és a Manchester City is érdeklődött iránta. A két manchesteri klub nem feszült meg azért, hogy a Real Madrid csapatkapitánya náluk folytassa tovább. A United kapcsán arról pletykáltak, hogy nem voltak elégedettek Ramos környezetének hozzáállásával az évekkel ezelőtti tárgyalások során, míg Guardiola nem látta kulcsfontosságúnak a veterán játékos érkezését, még akkor sem, ha maximálisan elismeri a képességeit. – maszol.ro