A Sahtar Donyeck könnyedén, míg a Sevilla nehezen jutott a labdarúgó Európa-liga elődöntőjébe: a nyolc között előbbi 4-1-re verte az FC Baselt, míg utóbbi hajrában szerzett góllal 1-0-ra múlta felül a Wolverhampton Wandererst, írja az MTI.

A 2009-ben UEFA Kupa-győztes ukrán együttes már az első játékrész derekáig kétgólos előnyre tett szert a gelsenkircheni, zárt kapus mérkőzésen, majd a másodikban büntetőből tovább növelte a különbséget, a végeredményt pedig egy gyors gólváltás állította be a hajrában. A Sahtarnak a fináléba jutásért hétfőn az olasz Internazionale lesz az ellenfele.

A második számú európai kupasorozatban ötször győztes Sevilla nagyon megszenvedett angol riválisával Duisburgban. Hiába játszott nagy fölényben, sokáig a Farkasok álltak a legközelebb a gólszerzéshez, csakhogy Raul Jimenez 11-esből sem tudott betalálni. A 88. percben Lucas Ocampos csúsztatott a jobb sarokba. A Sevilla vasárnap a Manchester Uniteddel csap össze az elődöntőben.

Európa-liga, negyeddöntő: Sahtar Donyeck–FC Basel 4-1, Sevilla–Wolverhampton Wanderers 1-0 

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA: Augusztus 16., 22.00, Köln: Sevilla–Manchester United, Augusztus 17., 22.00, Düsseldorf: Internazionale–Sahtar Doneck