Az országos vészhelyzeti bizottság jelenleg nem fontolgatja az oltatlan személyek vesztegzár alá helyezését, sem pedig a koronavírus elleni oltás kötelezővé tételét – közölte Raed Arafat péntek esti sajtótájékoztatóján.

Az országos katasztrófavédelem vezetője azt mondta, az elmúlt időszak megszorításainak, valamint a lakossági átoltottság növekedésének köszönhetően csökkentek az esetszámok, így a hatóságok jelenleg nem tárgyalnak arról, hogy karantént rendelnének el az oltatlan személyek esetében, vagy hogy kötelezővé tennék a vakcina felvételét. Andrei Baciu egészségügyi államtitkár ugyanakkor azokról az országokról beszélt, ahol ilyen intézkedésekhez folyamodtak a hatóságok. Baciu kifejtette, ezekben az államokban aggasztóvá vált a járványhelyzet, és a szakemberek úgy ítélték meg, hogy szigorú járványügyi intézkedésekre van szükség a vírus megfékezése érdekében.

Az oltási kampány kezdetétől 7 582 937 személyt immunizáltak, közülük 7 118 016-ot teljeskörűen beoltottak, 1 300 396-an pedig a harmadik dózist is megkapták. – Krónika