Nagyváradon, a Cinema Palace moziban mutatják be november 4-én, azaz ma 18 óra 30 perctől A kecske és a három gidó, Ion Creangă azonos című meséjéből inspirálódott horrorfilmet. A vetítésen jelen lesz a film rendezője, Victor Canache és Luana Georgiţă producer.

„Senki sem filmesítette meg eddig A kecske és a három gidót, holott mindenki ismeri a történetet. Szeretném, ha a film megnézése után a nézők újraolvasnák a mesét. Meglepődhetnek. A film nem egy gyerekeknek szóló mese, hanem egy feszültségekkel teli thriller. Mindaz, ami a képernyőn látható, fellelhető Creangă meséjében is, de nagyon fontos az, hogyan olvasod” – nyilatkozta Victor Canache rendező a filmet forgalmazó Transilvania Film közleményében.

A film főszerepeiben Maia Morgenstern látható egy gyermekeiért mindenre elszánt anyaként, illetve Marius Bodochi a negatív figura szerepében. A 19. század vidéki Romániájában, a világtól elzárva egy özvegy három gyerekével kénytelen támogatni egy régi családi barátot, aki kihasználva védtelenségüket megmutatja igazi arcát – áll a film leírásában. A film elnyerte a 2022-es Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) közönségdíját. Jegyeket a helyszínen vagy online, a mozi honlapján lehet váltani. – erdon.ro