Idén nyáron a váradiak repülővel is eljuthatnak a Fekete-tengerhez. Az Air Connect légitársaság kedden közölte a nyári szezonra vonatkozó menetrendjét, amely tartalmaz egy Nagyvárad–Konstanca menettérti járatot is. Ezzel június 25-től szeptember 17-ig minden vasárnap el lehet majd utazni Nagyváradról Konstancára és vissza.

Nemcsak városunkból indulnak azonban járatok a tengerpartra, az Air Connect menetrendje alapján Suceavaról, Temesvárról és Kolozsvárról is lehet majd repülni. Tudor Constantinescu, a légitársaság vezérigazgatója elmondta, hogy „a nyári járatok bevezetése Konstanca, valamint Kolozsvár, Nagyvárad, Suceava és Temesvár között gyors, kényelmes és biztonságos közlekedési lehetőséget kínál a turistáknak a román tengerpartra”. A repülőjegyeket már elkezdték árusítani a www.air-connect.com oldalon.

A június 25-re (Nagyvárad–Konstanca) és július 2-re (Konstanca–Nagyvárad) szóló menettérti járatra 150 euróba kerül egy jegy, ebben az árban viszont csak egy kis méretű (40x30x20 cm-es), legfeljebb hat kilogrammos kézipoggyász van beszámítva. Ha most augusztus hónapra, például augusztus 13-ra (Nagyvárad–Konstanca) és augusztus 20-ra (Konstanca–Nagyvárad) vásárolnak jegyet, akkor az oda-vissza útra szóló jegyek 128 euróba kerülnek, de ebben az árban szintén csak egy kis poggyász van beszámítva. Az Air Connect egy új romániai légitársaság. – erdon.ro