A Bild információi szerint Julian Nagelsmann, az RB Leipzig labdarúgócsapatának vezetőedzője megegyezett a Bayern Münchennel.

A 33 éves Nagelsmann nevét azután hozták összefüggésbe a Bundesligában címvédés előtt álló bajor sztárcsapattal, hogy a müncheniek jelenlegi vezetőedzője, Hansi Flick bejelentette távozási szándékát. A fiatal szakembert még 2023-ig szerződés köti a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató RB Leipzighez. A kontraktusában nem szerepel kivásárlási ár, de a lipcsei klub állítólag 30 millió eurót kér az elengedéséért. Ennyi pénzt sosem fizettek még edzőért. A Bayern a hírek szerint szeretne valamennyit alkudni az áron.

Az RB Leipzig sportigazgatója, Markus Krösche a múlt héten még úgy fogalmazott, hogy a Bayern nem vette fel velük a kapcsolatot. „Nincs értelme lelépési díjakról, árcédulákról beszélni. Juliannak hosszú távra szól a szerződése és van egy jó csapata” – mondta, hozzátéve, hogy ők maguk nem is keresnek új edzőt.

Hétfőn aztán hivatalosan bejelentették, hogy a 2019-ben érkezett Krösche és a klub közös megegyezéssel szerződést bont az idény végén. A két fél megállapodása eredetileg 2022-ig szólt. Ezt követően napvilágot látott a Bild információja, miszerint Nagelsmann és a Bayern München már meg is egyezett egymással, s a tréner engedélyt kért a távozásra. – nso.hu