Rákos megbetegedéssel kezelik Katalin walesi hercegnét. A brit trónörökös, Vilmos herceg felesége pénteken videóüzenetében azt mondta, hogy rendkívül nehéz időszakon ment keresztül, sokként érte a hír, amit most péntek este nyilvánosságra hozott. Próbál viszont optimista maradni, azt mondta, hogy jól érzi magát és napról napra erősebb.

BBC beszámolójában azt írta, a Kensington-palota nem árulta el, hogy milyen típusú daganatról van szó, de korai stádiumban van és bizakodnak a Kate Middleton teljes felépülésében.

Videóüzenetében a hercegné felidézte, hogy januárban volt egy hasi műtéte Londonban, de az orvosok akkor még nem tudták, hogy rákos. „Az operáció utáni tesztek viszont daganatot találtak a szervezetemben. Az orvosok azt tanácsolták, hogy vessem magám alá egy megelőző kemoterápiás kezelésnek. Ennek most az elején tartok” – fogalmazott. Ezt amúgy február végén kezdték, de ennél részletesebb tájékoztatást nem fognak nyilvánosságra hozni.

„Vilmossal mindent megteszünk, hogy a családunk védelme érdekében megőrizzük privát szféránkat. Bízunk benne, hogy mindenki megérti, térre és időre van szükségünk, amíg tart a kezelés. A munkámat mindig nagyon élveztem, várom, hogy visszatérjek, amikor tudok. Addig viszont csakis a felépülésre koncentrálok” – idézte az Index.hu a hercegné videóüzenetét. Abban azt is mondta,hogy együtérez mindenkivel, aki rákos megbetegedéssel küzd. Azt üzente nekik, hogy ne veszítsék el a reményt, nincsenek egyedül. A 42 éves Kate hercegnő érthetően nem vesz majd részt nyilvános eseményeken. A BBC emlékeztett arra, hogy nemrég III. Károly királynál is rákot diagnosztizáltak.