Tíz nap múlva rendezik a Forma-1-es Magyar Nagydíjat, a pályán azonban már gőzerővel folynak az előkészületek: felkerültek a pilóták képmásai a garázsok fölé, a boxutca betonjára elkezdték felfújni a futam főszponzorának logóját. A Hungaroring főépülete mögött igazán nagy a mozgolódás, a felállított konténerek körül 20-30 munkás dolgozott, pakolták a bútorokat, egyengették a leterített műfüvet. A koronavírus-járvány miatt idén nem a megszokott hipermodern motorhome-jaikkal érkeznek az F1-es csapatok, a versenyzők és a csapattagok ezekben a néhány négyzetméteres fémdobozokban tartózkodnak majd a hétvége alatt. “Meglepően jól fog kinézni, ha kész lesz” – mondta az épülő konténervárosról Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a sajtó részére szervezett csütörtöki bejáráson.

Összesen 100 darab konténert állítanak fel a csapatoknak, az F1 jogtulajdonosa, a Liberty Media centire meghatározta, hogyan helyezkedjenek el, milyen legyen a berendezésük. Az Osztrák Nagydíj helyszínén ugyanilyen konténerrengeteg épült fel. A fehér-piros konténerek egyhangú látványát az dobja majd fel, hogy mindegyiket felmatricázzák az adott pilóta képmásával. Nem irigyeltük meg Lewis Hamiltonékat, miután benéztünk az egyikbe. A tervek szerint hétfőre készül el a konténerváros, a pilóták szerdán érkezhetnek meg a mogyoródi pályára. Nem ezekben fognak aludni a pilóták, a hotelt viszont nem hagyhatják el. 

A Stájer Nagydíj néven futó második osztrák versenyt a hétvégén tartják. A Magyar Nagydíj után két hetes pihenő következik, majd egy dupla Silverstone-i versennyel folytatódik a világbajnokság. Silverstone-ból egyből Barcelonába repül a mezőny az augusztus 16-i Spanyol Nagydíjra, majd egy újabb kéthetes pihenő után jön a Belga és az Olasz Nagydíj. Bizonytalan, hogyan alakul utána a versenynaptár, a Liberty több európai pályával tárgyal a beugrásról, Mugello, Imola, Hockenheim és a portugál Algarve jöhet szóba. Ha a helyzet úgy hozza, a Hungaroring alkalmas lenne arra, hogy október végéig  újra versenyt rendezzen, mondta Gyulay. Elképzelhetőnek tartja, hogy az ázsiai és amerikai futamok helyére is európai helyszínek kerülnek be. Ahhoz, hogy érvényes legyen az idei világbajnokság, legalább 8 futamra van szükség.