Ünnepélyes díjátadóval és kültéri kiállításmegnyitóval zárult a Partiumi Keresztény Egyetem Művészeti Tanszéke által a Szent László Napok kulturális fesztivállal és a Non-common Design Stúdióval partnerségben már harmadszor meghirdetett Publicritic, kritikai plakát- és GIF-pályázat.

Az idén Művészet és pénz témájú nemzetközi kritikai plakát- és GIF-pályázat minden rekordot megdöntött. A 2023. május 4-ei meghosszabbított határidőig 597 vizuális kritika érkezett be 314 alkotótól 48 országból. Új partner volt ugyanakkor a Kína–Európa Nemzetközi Design és Kulturális Egyesület (CEIDA).

Nemzetközi zsűri bírálta el a pályamunkákat, megyben helyet kapott Balla Dóra Ferenczy Noémi-díjas grafikusművész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem habil. egyetemi docense,  Erőss István Munkácsy Mihály-díjas képzőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektor, , Liu Martin, a Kína–Európa Nemzetközi Design és Kulturális Egyesület (CEIDA) főtitkára, Maior Enikő,habil. egyetemi tanár, a Partiumi Keresztény Egyetem rektorhelyettese, Ted Efremoff vizuális művész, filmrendező, egyetemi docens, Közép-Connecticuti Állami Egyetem.

A 2023-ban Művészet és pénz témában kiírt nemzetközi tervezőgrafikai kiállítás díjazottai: I. Díj poszter kategóriában: Luís Veiga – I’ll Go Bananas!  II. Díj poszter kategóriában: Piotr Depta-Kleśta – I, III. Díj poszter kategóriában: Bege Zoltán – House of Cards  Közönségdíj poszter kategóriában: Ferenczi Beáta – Pay to Watch for 1 Minute, I. Díj GIF kategóriában: Tenczler Gergő – ART AND-OR-IS MONEY  II. Díj GIF kategóriában: Benedek Orsolya – Flow III. Díj GIF kategóriában: Czirjék Patricia Beatrice – Spin the Coin  Közönségdíj GIF kategóriában: Kosztándi Kincső – Easy Money.

Ahogyan a szervezők első perctől hirdetik, ezúttal is kivitték a művészetet az utcára: a szakmai zsűri által beválogatott 30 plakát és 20 GIF a hónap végéig tekinthető meg a váradi busz- és villamosmegállók hirdetőfelületein. Ugyanakkor, a kiállítás anyaga elérhető online formában a www.publicritic.com weboldalon, illetve a közösségi médiában.