Francia és spanyol lapértesülés szerint a Paris Saint-Germain és Lionel Messi, az FC Barcelona immár korábbi labdarúgója egyezségre jutott, így a 34 éves argentin támadó hamarosan aláír új csapatához.

A L’Équipe és a Sport szinte egyszerre számolt be arról, hogy létrejött a megállapodás a hatszoros aranylabdás labdarúgó és a párizsi klub között. Úgy tudni, a PSG szerdán jelenti be a szerződtetését. A négyszeres Bajnokok Ligája-győztes, világbajnoki ezüstérmes és Copa América-győztes játékos kettő plusz egy évre ír alá.

Az argentin futballista – aki 13 éves kora óta volt az FC Barcelona játékosa – vasárnap a könnyeivel küzdve búcsúzott el a gránátvörös-kékektől. Messinek az előző idény végén lejárt a megállapodása, s hiába jutott egyezségre a Barcával, a klub a La Liga szabályai miatt nem tudta szerződtetni. 

Kedd reggel a La Portería című televíziós műsor arról számolt be, hogy az éj leple alatt a Barca új ajánlatot tett Messinek, ám a Marca szerint ezt a játékos képviselői és a klub is cáfolta. – nso.hu