Próbajelleggel beindítják a villamosok közlekedését Nagyvárad új sínjein a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) villamosremíze és az Aradi út közötti szakaszon augusztus 12-től. Ezzel egy időben, szeptember 13-áig szüneteltetni fogják az autós forgalmat az Atelierelor utcán. A próbaidő folyamán a villamosok a következő útvonalon fognak közlekedni: villamosremíz – Ceyrat utca – Făgărașului – Aradi út. A sínek a következő utcákban érintkeznek az autós forgalommal: Ronald Reagan, Rulikowski (Universității), Traian Blajovici, valamint a Pecén átívelő hídon az Aradi útnál.


A munkálatok hatvanöt százalékban készültek el eddig, létrehozták a villamosútvonalat a Teleki (Primăriei), Vitéz (Decebal) utcák és az Aradi út közötti kereszteződésnél, valamint felszerelték a vezetékeket az Aradi úton, a Ceyrat, Făgărașului utcákon és az OTL villamosremízénél. A továbbiakban az Atelierelor utcán dolgoznak a sínek elhelyezésén, valamint a vezetékek felszerelésén, és ugyanez szükséges a villamosremíz és a Ghillányi (Dimitrie Cantemir) út között is. Szükség lesz még áramközpontok létrehozására és a villamosmegállók kialakítására.

Az áfa nélkül 52 millió lej értékű beruházás európai uniós finanszírozással valósul meg, a 2014–2020 közötti Regionális Operatív Program keretében. A vissza nem térítendő támogatás 98 százalékát teszi ki a költségeknek, az önrész két százalékos. A kivitelező a Mari-Vela Com–Abed Nego Com–Aquacons konzorcium, a kivitelezés határideje 2021. október 12-e. – erdon.ro