A Wagner-csoport alapítója szerint az egység minden egyes katonája megfutamodott a frontról.

„Ma az orosz védelmi minisztérium egyik egysége megfutamodott az egyik szárnyunkról, elhagyva a pozícióit. Mindannyian elmenekültek, feladva a front egy közel két kilométer hosszú és 500 méter mélységű szakaszát. Szerencsére sikerült lezárnunk” – idéze a hvg.hu a Wagner-csoport alapítóját a Meduza hírportálra hivatkozva.

Prigozsin szerint a szóban forgó egység az orosz 72. motorizált lövészdandár volt. Elmondása szerint a dandár katonái elhagytak egy stratégiai fontosságú hídfőállást, ahol 500 Wagner-zsoldost öltek meg. „Egyszerűen elhúztak a frontvonalról” – mondta. A csoport vezetője nem részletezte, hogy a front melyik szakaszát hagyták fedezetlenül. A térségről a közelmúltban készült felvételek azt mutatták, hogy az ukrán csapatok előrenyomulnak a Bahmutól északra fekvő Szakko i Vantsetti faluban és elfoglalják a Wagner-csoport egy elhagyott állását a várostól délre fekvő Ozarianivkában.

Prigozsin szerint az ukrán hadsereg Bahmut térségében látott mozgása a Zaporizzsja körüli átcsoportosítás része, és Ukrajna ellentámadása hamarosan megkezdődik. A videóban arról is beszélt, hogy az orosz védelmi minisztérium még nem bocsátotta a Wagner-csoport rendelkezésére az ígért lőszert. Elmondása szerint május 8-án a minisztérium tartott egy megbeszélést, ahol úgy döntöttek, hogy a zsoldoscsoport megkapja a kért ellátmány 10 százalékát. Prigozsin azt állította, hogy az orosz védelmi minisztérium azzal fenyegetőzik, hogy hazaárulással vádolja a zsoldosokat, ha elhagyják a várost. maszol.ro