A párizsi olimpiai játékok védelmének biztosításában a belga hadsereg is részt vesz. A francia szervezők és a belügyminisztérium 46 országtól kérte rendőrök és katonák segítségét a párizsi olimpia biztosítására. A radikális iszlám és a különböző szélsőséges csoportok akciói, valamint a kibertámadás lehetősége is kockázatokat rejt a nyári játékok biztonsága szempontjából.

A belga hadsereg részt vesz a párizsi olimpiai játékok védelmének biztosításában, a támogatás robbanóanyagok felkutatása területén valósulna meg – jelentette be Ludivine Dedonder belga védelmi miniszter kedden az MTI szerint.

A francia szervezők és a belügyminisztérium 46 országtól kérte rendőrök és katonák segítségét a párizsi olimpia biztosítására. Gérald Darmanin francia belügyminiszter korábban jelezte, hogy a radikális iszlám és a különböző szélsőséges csoportok fellépése, továbbá a kibertámadás lehetősége kockázatokat jelentenek a nyári játékok biztonsága szempontjából.

A belga honvédelmi minisztérium egyelőre nem pontosította, milyen létszámú csapatot küldenének Párizsba, de a miniszter kiemelte, hogy Belgium különleges szakértelemmel rendelkezik az aknamentesítés területén, ezért rendszeresen felkérik nemzetközi beavatkozásokhoz.

A fenyegetések kockázatának minimalizálása érdekében folyamatosan csökkentették a rendezvényen résztvevők számát. Az olimpiák történetében először a nyitóünnepséget stadionon kívül, szabadtéri helyszínen, a Szajnán tartják, ahol csaknem hat kilométeres szakaszt kell ellenőrizni. A folyóparton mintegy háromszázezer néző gyűlhet össze, szemben a kezdetben kalkulált hatszázezres-félmilliós tömeggel.