A Bihar Megyei Tanácsnál a napokban elkészült a vissza nem térítendő támogatások kiutalásának szabályzata. Ennek megfelelően az érintett természetes vagy jogi személyek júliustól kezdve minden hónapban 20-ig nyújthatnak be finanszírozási igényléseket közhasznú, nonprofit projektek megvalósítása céljából. Forrásokat ezekre a 2021-es évre az önkormányzat a rendelkezés álló költségvetési forrásokból biztosít. Az elbíráló bizottság tagjai: Mariana Vanț főkönyvelő, Mihaela Roșan jogtanácsadó és Oana Nicula uniósalapok-szakértő.

„A korábbi években az azóta megszüntetett Közösségi Ügyek Igazgatóságánál (DSC), illetve a Bihar Megyei Pályázatíró és -Kezelő Igazgatóságnál (DDIP) lehetett pályázni. Az átláthatóság miatt most közvetlenül a megyei tanácsnál lehetséges ez. A megye és a helyi közösségek fejlődését és a hozzáadott értékeket generáló projekteket kívánjuk támogatni” – nyilatkozta Călin Gal alelnök.

A tevékenységi területek, melyekre pályázni lehet: kultúra (könyvkiadás, monográfiák, szórólapok, CD-k, e-könyvek, oktatási tevékenységek), sport, ifjúság, szociális-közösségi ügyek, a korrupciónak kitettség tompítása. A dokumentum a megyei tanács honlapján tanulmányozható, a határozati javaslatoknál. – erdon.ro