Az Érmelléki Pálinkakultúra Egyesület és a Partiumi Falugazdász Hálózat második alkalommal szervezte meg Blisseva Partium Spirit Award nemzetközi pálinka- és párlatversenyt. A Bihar megyei Székelyhídon tartott bírálatra közel 720 minta érkezett a Kárpát-medence minden szegletéből.

A tavalyi siker után második alkalommal is megszervezték a Blisseva Partium Spirit Award nemzetközi pálinka és párlatversenyt. A Partium legnagyobb és legrangosabb megmérettetésén ez alkalommal a bíráló bizottságnak 713 kiváló minőségű párlatból és pálinkából kellett kiválasztani a legjobbakat.

A Blisseva avagy az öröm forrása azért is számít különleges és egyedi versenynek, mert a 100 pontos bírálati rendszerben működik, amelyet eddig csak a legkomolyabb szakmai versenyeken használtak. A szakma legismertebb nemzetközi értékelői nemcsak minősitették a különböző kategóriákban beérkezett mintákat, hanem írásos elemzést is készítettek a jelentkezőknek, hogy ezáltal egyre több minőségi pálinkát állítsanak elő a Kárpát-medencében.

A nemzetközi pálinka és párlatverseny eredményhirdetésére április 20-án, a nagykárolyi Károlyi-kastélyban tartott gálán kerül sor, ahol ünnepélyes keretek között vehetik majd át a díjakat a hazai és külföldi pálinkakészítők. – erhangja.ro