A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint a munkálatok a pádisi és biharfüredi egészségügyi központoknál 50-60 százalék közti megvalósítási szintnél tartanak. Pádison a hőszigetelést végzik és az elektromos hálózatot szerelik, Biharfüreden pedig az épület belsejében dolgoznak.

A sürgősségi központokat korszerű keresési és mentési felszerelésekkel látják el, amelyek kapcsolódnak a megyében lévő kórházak által használt telemedicina rendszerhez. A két központ és a hozzájuk tartozó berendezések elősegítik a mentési akciókat a nehezen megközelíthető területeken. Ugyanakkor a telemedicina rendszerhez való kapcsolódás lehetővé teszi a súlyos helyzetekben történő gyors beavatkozást, ennek köszönhetően több emberéletet lehet megmenteni.

Mindkét sürgősségi központ hasznos területe 163 négyzetméter lesz földszinttel és tetőtérrel. A bejáratnál fedett részt alakítanak ki, amely rámpával van felszerelve a hordágyak részére. A földszinten orvosi rendelő, tárgyaló, raktár és mosdó lesz. A tetőtéren pedig egy kétágyas és egy háromágyas termet hoznak létre, hogy az alkalmazottak tudjanak pihenni. A projektet a Vutan Instalatii Kft. és a Cofido Kft. cégek alkotta konzorcium készítette el. A műszaki terv elkészítésére és a munkálatok elvégzésére vonatkozó szerződés értéke nettó 1.739.000 lej. A beruházás kivitelezésének időtartama 12 hónap a munkálatok megkezdésére vonatkozó utasítás aláírásától számítva. – erdon.ro