Öt ajánlat érkezett az észak-erdélyi autópálya Bihar (Biharia) és Bisztraterebes (Chiribiş) közötti szakaszának megépítésére – közölte szerdán Facebook-oldalán Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter. A tárcavezető bejegyzése szerint romániai, magyarországi, törökországi és ausztriai vállalatok és konzorciumok nyújtottak be ajánlatot a több mint 28 kilométeres sztrádaszakasz megépítésére.

A Bihar megyei Bisztraterebes és Bihar közötti, 28,55 km-es autópálya-szakasz megépítéséről szóló szerződés becsült értéke áfa nélkül 877,77 millió lej. A nyertesnek 6 hónap áll majd a rendelkezésére a tervezési munkálatokra, további 18 pedig a kivitelezésre.

A Brassót Nagyváraddal összekötő sztráda érintett 28,55 kilométeres szakaszát építő konzorciummal tavaly bontott szerződést a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR). Azzal indokolták a döntést, hogy bár a szerződést még 2020-ban aláírták a Trameco által vezetett konzorciummal, két év után még a műszaki tervet sem nyújtották be. – agerpres.ro