A regensburgi Szent László Lovagrend képviselői ösztöndíjakat adtak át a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum kápolnájában azoknak a diákoknak, akiket az osztályfőnökeik ajánlanak, mivel ügyesek, tettek valamit az iskolájukért, és a társaik számára inspiráló példát mutatnak a magatartásukkal.

A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumot Fodor József általános helynök, a társaság perjele ajánlotta annak idején a Szent László Rend Egyesület vezetőségének figyelmébe. A lovagkirályról elnevezett 300 euró összegű tanulmányi ösztöndíj célja a kimagasló tanulmányi teljesítmény elismerése, a tudásszint növelésére való ösztönzés, a líceumért és a diáktársak közösségéért végzett munka megbecsülése, valamint a katolikus hit elmélyült, hivatást előkészítő gyakorlására való buzdítás. Azok a tanulók kapják, akiket az osztályfőnökeik ajánlanak, mivel ügyesek, tettek valamit az iskolájukért, és a társaik számára inspiráló példát mutatnak a magatartásukkal, ahogyan tanulnak, illetve a segítőkészségükkel.

Az iskola dísztermében péntek délben zajlott ünnepségen Konrád Katalin igazgató köszöntötte a jelenlevőket. Fodor József vikárius méltatta ezután Szent László király érdemeit, imádságos lelkületét, vitézséget, illetve beszélt a Váradhoz való kötődéséről. Felidézte ugyanakkor, hogy a Szent László Rend Egyesület jogelődjét 1861-ben alapította társulatként az egri érsek azzal a céllal, hogy kizárólag karitatív és magyarságmegtartó munkát végezzen, mely tevékenység napjainkban nem csupán Magyarország, hanem a Kárpát-medence valamennyi magyarok lakta területére kiterjed. Az egyesület első világi elnöke gróf Károlyi István volt, jelenleg pedig több tucat tagja van ennek a regensburgi székhelyű civil szervezetnek, akik Németországban, Magyarországon, a Délvidéken és a Partiumban élnek, magyarázta a rend perjele. – erdon.ro