Orosz alkotók fotóiból, illetve festményeinek reprodukcióiból nyílt kiállítás kedden a nagyváradi Euro Foto Art Galériában, a FIAP kiállítóközpontban. A nagyváradi galéria falain első alkalommal láthatóak Szergej Majorov fotóművész és Tatjana Pyaterneva festőművész alkotásai, mindkét kiállító az oroszországi Penza városából származik. A kedden megnyílt kiállítás a Következő élet („Next Life”) címet viseli, része a fennállásának harmincadik évfordulóját ünneplő galéria rendezvénysorozatának.

A közönséget Tóth István, az egyesület elnöke köszöntötte, kiemelve a kiállítás egyediségét, hiszen első alkalom a galériában, hogy közös kiállítása nyíljon egy fotóművésznek és festőnek, illetve azon esetek száma is kevés, amikor egy festmény alkotója művészfotókból inspirálódott volna. Az alkotásokat dr. Ramona Novicov műkritikus ismertette, sajnálatát fejezve ki egyúttal az iránt, hogy a festmények a világjárvány miatt eredeti valójukban nem érkezhettek meg Nagyváradra.

A kiállításmegnyitó során fellépett a Duo Varadiensis (Thurzó Sándor József – brácsa, Lucian Maliţa – hegedű). Felhangzott többek között Liana Alexandra Melody c. zeneműve Thurzó Sándor József duettre való átiratában és George Enescu Román rapszódiája (op. 11). Az 584. kiállítás a Bihar Megyei Tanács és Nagyvárad önkormányzatának támogatásával, illetve a Gheorghe ±incai Megyei Könyvtár és a Tavirózsa Fotóklub partnerségében jöhetett létre, a közönség a kiállítást július 23-ig látogathatja, munkanapokon 8–19 óra között. A belépés ingyenes. – erdon.ro