A grúz labdarúgó-válogatott hazai pályán, Tbilisziben gól nélküli döntetlent játszott a 2004-ben Eb-győztes görög csapattal a nyári Európa-bajnokság pótselejtezőjének C ági döntőjében, de hosszabbítás után tizenegyesekkel felülmúlta ellenfelét, ezzel fennállása során először jutott ki a kontinenstornára.

A pótselejtező mezőnyében a görög válogatott volt az egyetlen csapat, amely korábban már nyert Európa-bajnokságot. A grúzok elleni meccs gól nélküli döntetlent hozott, a 11-eseket pedig a hazaiak lőtték jobban, így történetük során először szerepelhetnek foci-Eb-n. A georgiai válogatott Törökország, Portugália és Csehország mellé került az F csoportba a németországi kontinenstornán.

Az Ukrajna-Izland párharc 30. percében az északiak szereztek vezetést, ám az ukránok az 54. percben egyenlítettek, majd a hajrában fordítottak és kiharcolták az Eb-re jutást. A győztes gólt a Chelsea légiósa, Mihajlo Mudrik szerezte a 84. percben.
 

Európa-bajnoki pótselejtező, döntők:
C ág: Georgia-Görögország 0-0 – tizenegyesekkel: 4-2, B ág: Ukrajna-Izland 2-1, A ág: Wales – Lengyelország 0-0 – tizenegyesekkel: 4-5