Folytatva a kistérségek gazdasági fejlesztését, a Bihar Megyei Tanács közleménye szerint a Bihar Megyei Ipari Parkok Rt. legújabban Paptamásira fókuszál azzal a céllal, hogy ipari parkot hozzon létre befektetők vonzása érdekében.

A 7 hektáron elterülő helyszíntől 3 kilométerre halad az észak-erdélyi autópálya nyomvonala, a borsi vám pedig 22 kilométerre található. A községben gázszolgálató üzemel, ezzel, valamint a helyi önkormányzattal már tárgyaltak arról, hogy az ipari parkot is rácsatlakoztathassák a hálózatra. Közben lezajlott a hatástanulmány és a zonális urbanisztikai terv tendereztetése, a győztes árajánlatot a Total Business Land Kft. tette.

Az áfa nélkül 67.693 lej értékű szerződést augusztus 3-án írták alá, és négy hónap alatt kell elkészítse a cég a műszaki-gazdasági tervdokumentációt. Két műszaki megoldást kell majd felmutasson a hatástanulmányt illetően, melyek közül ki lesz választva az, mely a legjobban megfelel a projekt célkitűzésének. Közben a geotechnikai tanulmány kidolgozására is közbeszerzési eljárást hirdettek. Pályázni augusztus 11., kedd 15 óráig lehet, a vonatkozó anyag az alábbi linkre kattintva tanulmányozható. – erdon.ro