Tekintve, hogy nagy sorok alakultak ki a napokban a városháza ügyfélfogadó termében a 2023-as Fotovoltaikus Zöldház Programra jelentkezők miatt, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közleményben emlékeztet, hogy a jelentkezéshez szükséges adóigazolás online és ingyenesen beszerezhető, ezzel rengeteg időt megtakarítva.

A közleményben emlékezetnek, hogy a városháza ügyfélfogadó irodája által kínált szolgáltatások többsége online is igénybe vehető a nagyváradi önkormányzat honlapján (www.oradea.ro) található alkalmazásokon keresztül. Ezen a platformon megtalálható az adóigazoláshoz való online hozzáférés is. A következő lépéseket kell megtenni: a városháza honlapján kattintson a honlap tetején található Online ügyfélkapu (Ghișeu Online) gombra. A felhasználónév és jelszó megszerzéséhez töltse ki a kérvényt, és személyi igazolványa másolatával együtt adja le a városházán, vagy küldje el a primarie@oradea.ro címre. A kérvényt szintén a városháza honlapjáról lehet letölteni.

A kérelem benyújtása után e-mailben megkapja a belépési jelszót. Jelentkezzen be, majd a felkínált szolgáltatások közül válassza ki az adóigazolás lehetőséget. Töltse ki vagy válassza ki az online kiállításhoz szükséges adatokat, majd töltse le a dokumentumot. Fontos megjegyezni, hogy az adóigazolást csak akkor lehet online beszerezni, ha az igénylőnek nincs adóhátraléka. Az elektronikus formátumú adóigazolás bármilyen módosítása a dokumentum érvényességének elvesztéséhez vezet. – erdon.ro