Holtan találták meg lakásában Florin Zalomirt, a 2012-es londoni olimpián ezüstérmet nyert román kardválogatott volt tagját. Az első információk szerint öngyilkosságot követett el, főbe lőtte magát.

Florin Zalomir halálának hírét a Román Csendőrség is megerősítette, ugyanis a volt vívó csendőrként dolgozott visszavonulása után.

A TVR román közszolgálati televízió információi árnyalják a képet. Tudomásuk szerint a 41 éves Florin Zalomirt legalább egy hónapja pszichológiai tanácsadásra küldte a csendőrség pszichológusa, de a volt vívó nem volt hajlandó részt venni a foglalkozásokon.

Florin Zalomir 1981 április elsején született Iași-ban. Aktív sportolói karrierje alatt az ország egyik legjobb kardvívója volt, tagja volt a 2012-es londoni olimpián ezüstérmet nyert román válogatottnak. A válogatott tagjaként Európa- és világbajnoki címet is nyert.

2012-ben vonult vissza és a bukaresti Dinamonál, valamint a válogatottnál tevékenykedett edzőként. 2 és fél évet szerződéses katonaként dolgozott a Francia Idegenlégióban, többek között Afganisztánban is bevetették. Hazatérte után a csendőrségnél talált munkát. – maszol.ro