Döntéshozó kamaraként fogadta el kedden a képviselőház azt a törvénytervezetet, amely szerint nyolcadik osztálytól szülői hozzájárulással rendszeresen tartani kell az iskolában egészségügyi nevelésről szóló órákat a nemi betegségek és a serdülőkori terhesség megelőzése érdekében.

A testület részben elfogadta Klaus Iohannis államfő igénylését az iskolai egészségügyi nevelés bevezetéséről szóló jogszabálytervezet újbóli megfontolására vonatkozóan.

A parlament által eredetileg elfogadott törvény még úgy fogalmazott, hogy „az életre felkészítő oktatásban” kell részesíteni a tanulókat, amelynek része kell hogy legyen az „egészségügyi nevelés” is. Klaus Iohannis részben e megfogalmazás miatt küldte vissza a jogszabályt a parlamentnek, hangsúlyozva, hogy ebben a formában a törvény eltávolodik a 2011/1-es oktatási törvény 3. cikke által előírt elvtől.

A képviselők így átfogalmazták a szöveget, amely módosított formájában előírja, hogy nyolcadik osztálytól szülői hozzájárulással rendszeresen kell tartani egészségügyi nevelésről szóló órákat az iskolákban a nemi betegségek és a serdülőkori terhesség megelőzése érdekében. A képviselőház döntő házként szavazott a tervezetről.  

– Krónika