Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya 18 fős olimpiai keretet hirdetett, ebből jelöli majd ki a Tokióba utazó csapatát. A magyar szövetség honlapjának közlése szerint a felkészülés jövő hétfőn kezdődik a Margitszigeten, majd Kaliforniában a világ legjobbjával készül együtt a válogatott. Az amerikai csapattal hivatalos mérkőzéseket is játszik, melyeket az ESPN élőben közvetít.

A folytatásban szerepel még a programban az athéni világliga Szuperdöntő, a hazai SEAT Kupa és japán edzőtábor is. A 18-as keretből kerül ki a tokiói csapat, 13 játékost lehet majd nevezni a játékokra, közülük 12-t lehet beírni egy-egy mérkőzésre.

A női válogatott olimpiai kerete: kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Dunaújváros) mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC). – MTI