A női kézilabda Európa-bajnokság II. csoportjának keddi játéknapján Montenegró 35–34-re legyőzte Romániát, Franciaország pedig 29–21-re Németországot, így eldőlt, hogy ez a két győztes alakulat jut be az elődöntőbe.

Cristina Neagu vezérletével a románok keményen ellenálltak, ám a négyszer is a világ legjobb játékosának választott klasszis kilenc gólja is kevés volt a sikerhez. A hajrá izgalmait Montenegró bírta jobban, és 35–34-re nyert – Jovanka Radicsevics és Itana Grbics is nyolc találattal vette ki részét a sikerből.

Ekkor matematikailag még nem volt biztos a montenegróiak elődöntője, mivel még lehetséges volt a pontazonosság három csapat, Franciaország, Montenegró, Németország között.

A késő esti találkozón a franciáknak nagyon oda kellett figyelniük, hogy legyőzzék a németeket. Olivier Krumbholz csapata többször is jelentős előnyt épített ki, de Jochen Bepplerék nem hagyták magukat, és rendre visszajöttek a meccsbe (döntetlen is volt az állás). A hajrában azonban minden erejük elfogyott, és a franciák végeredményben izgalommentesen nyertek 29–21-re.

A németeknél Alina Grijseels hét gólt dobott, mindenkinél többet a meccsen, de a franciáknál hatan is legalább három gólt értek el – Orlane Kanor öt gólt termelt.

Ezzel Franciaország, amely mind az öt mérkőzését megnyerte a tornán – sohasem kezdett ilyen jól Eb-t –, az első helyen jutott be az elődöntőbe, a második pedig Montenegró lett, függetlenül az utolsó forduló eredményeitől.

KÉZILABDA, NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG
KÖZÉPDÖNTŐ, II. CSOPORT (Szkopje)
Románia–Montenegró 34–35 (18–18)
Franciaország–Németország 29–21 (13–9) – nso.hu