Nő az oltakozási kedv Székelyhídon is, emiatt a helyi oltóközpont bővítette működési idejét és a következő program szerint műlödik:

-hétfőtől péntekig – 15:00 és 20:00 óra között

-szombat – 08:00 és 14:00 óra között

Ne feledjék, hogy az oltás jelenti a legkézenfekvőbb védekezést a Covid-19 fertőzés ellen, csökkenti a fertőzés és a vírus továbbadásának valószínűségét és jelentősen csökkenti a súlyos, vagy halált okozó megbetegedés kockázatát. Kérjük önöket, hogy bízzanak az orvostudományban és oltassák be magukat minél előbb!

Aki be szeretné oltatni magát, időpontot foglalhat a Székelyhídi oltóközpontba a 0740685332 telefonszámon vagy jelentkezhet a centrumnál, a Zólyomi Dávid utca, 11. szám alatt (munkásklub néven ismert épület)! A hívásokat naponta 08:00 és 20:00 óra között fogadják.

Székelyhídon továbbra is a Pfizer-Biontech koronavírus ellen kifejlesztett vakcinájával oltanak (más néven Comirnaty).

A koronavírus elleni oltás ingyenes!

2021. szeptember 28-tól a harmadik, emlékeztető koronavírus elleni védőoltásra is lehet jelentkezni, a következők szerint:

– 3. dózis – kiegészítő – súlyosan immunhiányos embereknél a 2. adag után legalább 28 nappal adható, de orvosi ajánlás szükséges

vagy

– 3. adag – emlékeztető – minden ember számára beadható legalább 180 nappal a 2. adag után, és nincs szükség orvosi ajánlásra.