A tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Tampa Bay Buccaneers hétszeres Super Bowl-győztes irányítója, Tom Brady a hivatalos Twitter-oldalán jelentette be visszavonulását.

Brady napra pontosan egy éve mondta ki először, hogy többé nem lép pályára az NFL-ben, de negyven nappal később meggondolta magát, s visszatért a Tampa Bay Buccaneershez

Az idény nem úgy alakult, ahogyan a 45 éves klasszis szerette volna. A floridai együttes 8–9-es mérleggel zárt az alapszakaszban, s csak azért jutott be a rájátszásba, mert a liga leggyengébb csoportjában, az NFC Southban szerepelt. Brady az utolsó idényében 4 694 passzolt yarddal és 25 touchdownnal végzett, ami megsüvegelendőnek számít ha azt nézzük, hogy mennyi sérültje volt a Buccaneers támadóinak – különösen az őt védő falnak.

Az idei rájátszásban a Dallas Cowboys a wild card-körben kiütötte a Tampa Bayt – a texasiak 31–14-re győzedelmeskedtek, ez volt Brady utolsó mérkőzése a ligában.

A 45 esztendős legenda a Patriotsban eltöltött két évtizedes pályafutása alatt hatszor, a Buccaneers játékosaként egyszer nyert Super Bowlt, összesen 23 szezont húzott le az NFL-ben.

Brady páratlan karrierje során háromszor lett az alapszakasz legértékesebb játékosa, ötször Super Bowl-MVP és kétszer az évad legjobb támadója. Ő tartja a legtöbb passzolt yard és a legtöbb passzolt hatpontos rekordját is (az alapszakaszban és a rájátszásban egyaránt), emellett ő büszkélkedhet minden idők legtöbb playoffgyőzelmével. A felsoroltakon kívül számos rekord kapcsolódik még a nevéhez – nehezen férhet hozzá kétség, hogy ő a sportág történetének legjobbja. – nso.hu