A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) a SID-nek megerősítette, tárgyalásokat kezdett Hans-Dieter Flickkel, a Bundesligában szereplő Bayern München a jelenlegi idényt követően távozó vezetőedzőjével arról, hogy a nemzeti csapatnál korábban másodedzőként már dolgozó szakember vegye át annak irányítását.

Mint ismert, Joachim Löw a nyári Európa-bajnokságot követően távozik a német labdarúgó válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. Első számú utódjelöltként számos sajtóorgánumban Hans-Dieter Flicket nevezték meg, akiről kedden bebizonyosodott, hogy hivatalosan is egyeztet vele a német szövetség.

Hans-Dieter Flick 2019 novemberében vette át a Bayern München irányítását, amellyel azóta mindent megnyert, ráadásul a Bajnokok Ligája történetében első csapatként tavaly százszázalékos teljesítménnyel diadalmaskodott. A jelenlegi idényben viszont már a BL-ből és a Német Kupából is kiesett a bajor csapat, amelyet egyedül a Bundesliga megnyerése kárpótolhat – három fordulóval a vége előtt ugyanis hétpontos előnnyel vezet az RB Leipzig előtt. – nso.hu