Negyedszer marasztalta el a 97,9 százalékban magyar anyanyelvűek által lakott Székelykeresztúr polgármesteri hivatalát az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) a csak magyarul kiadott helyi lap miatt. Az elmarasztaló határozatról a feljelentő Dan Tanasa, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) parlamenti képviselője számolt be blogján csütörtökön.

A székelyföldi magyar jelképek és feliratok elleni pereskedéseiről elhíresült politikus hallatlannak tartotta, hogy az Asztalos Csaba által vezetett CNCD több mint nyolc év alatt sem tudta rávenni a székelyföldi kisváros polgármesteri hivatalát arra, hogy havonta megjelenő, ingyenes kiadványa, a Keresztúri Kisváros román nyelven is tájékoztasson.

A nyolcoldalas kiadványnak a júliusi száma a legutolsó, amely a város honlapján megtalálható. Ebben többek között a múzeumok éjszakájáról, a helyi iskola ballagásáról, a fúvószenekarok keresztúri találkozójáról közöltek beszámolót. Helyet kapott ugyanakkor az újságban a hónap folyamán elfogadott önkormányzati határozatok címeinek a listája román és magyar nyelven. – MTI/Maszol