Szinte teljesen megújult már a nagyváradi 20. számú napközi óvoda. Az uniós forrásból megvalósult beruházás költségvetése meghaladja a 2.6 millió lejt. A kivitelező cégek, melyek a munkálatok során napelemeket szereltek az épület tetejére, aminek köszönhetően legalább ötven százalékkal csökkenni fog az ingatlan energiafogyasztása.

A projekt megvalósítása során hőszigetelték az épület homlokzatát és a tetőfödémet, kicserélték a fűtőtesteket és a melegvíz-hálózatot, ugyanakkor beszerelték az alternatív hő- és villamos energia előállításához szükséges berendezéseket, konkrétan a napelemeket és a hővisszanyerőket.

Beszerelték a szellőztető berendezéseket és felújították az épület világítási rendszerét is. Továbbá megjavították a tetőzetet és az ereszeket, a javítások helyszínén beltéri felújításokat, továbbá mozgáskorlátozottak mozgását megkönnyítő átalakításokat is végeztek. A munkálatoknak mintegy 95 százaléka készült el, hamarosan végeznek minden, a projektben előírt feladattal. – erdon.ro