Egy év kihagyás után Nagyváradon ismét megtekinthetők lesznek a debreceni virágkocsik. Bihar megye több településén meg lehet csodálni a kompozíciókat, azonban kiderült, hogy Nagyváradon is állomásozik a három kocsi, melyeket augusztus 21-én a Szent László téren lehet majd megtekinteni. A három virágkocsi: a mindig várt és elmaradhatatlan Szent Korona, a debreceni Szakképzési Centrum kompozíciója (baglyok), valamint egy csodaszarvas tematikájú jármű.

Zatykó Gyula polgármesteri tanácsadó elmondta, hogy a Nagyvárad és a Régió Turizmusfejlesztési Egyesületének (APTOR) szervezésében augusztus 21-én, szombaton a reggeli órákban érkeznek meg a virágkocsik a Szent László térre és a tervek szerint egész nap megtekinthetők lesznek. Egyelőre nem lehet tudni, hogy szombat este vagy vasárnap reggel viszik tovább azokat.

Hozzátette, hogy a szervezés már egy ideje tart: a Szent László Napokon vetették fel a témát, hogy jó lenne, ha idén újra elhozhatnák Nagyváradra is a virágkocsikat, ezután pedig a nagyváradi polgármester levelet írt a debreceni polgármesternek és megszületett a megegyezés. Zatykó hozzátette, hogy augusztus 21-én és 22-én az Érmellék Gazdák Egyesülete kistermelői vásárt szervez a Szent László téren. – erdon.ro