A Nagyváradi Helyi Tanács hétfői rendkívüli ülésén elfogadta a Fogarasi (Făgăraşului) út, valamint az Octavian Goga és a Vágóhíd (Traian Blajovici) utcák által közrezárt területen építendő sportkomplexum műszaki mutatóit, és ugyanabban a határozatban állapították meg a beruházás megvalósításához szükséges kisajátítási tételeket is. Az elfogadott határozat szakjelentésében a beruházás szükségességét azzal indokolják, hogy a sportkomplexumok egy-egy város reprezentatív létesítményeivé váltak az utóbbi időben, melyek hozzájárultak a települések fejlődéséhez, ezért építenek Nagyváradon is a nemzetközi szabványoknak is megfelelő focipályát is magában foglaló sportközpontot.

A stadion 16.291 férőhelyes lesz, tehát a létesítmény közepes méretű sport- és egyéb rendezvények megtartására lesz alkalmas. A háromszintes lelátó felső, harmadik emeletén a sajtónak fenntartott és felszerelt helyek lesznek. A VIP-szektorban 274 helyet alakítanak ki. A létesítmény összesen 28.814 négyzetméteren, a stadion északi részéhez hozzáépítendő hotel, spa- és konferencia-központ pedig 6800 négyzetméteren terül majd el, míg a pálya mellett helyet kapó, százötven helyes mélygarázst egy 4553 négyzetméteres területen építik meg.

A stadiont körbevevő lelátó északi részén építik meg a hotelt, spa-t és konferencia-központot magában foglaló ingatlant, amely közvetlenül az Octavian Goga utcára néz majd. A szakjelentés kiemeli azt is, hogy mivel a létesítmény lakott övezetben lesz, ezért a gyalogos- és biciklis közlekedést, valamint a tömegközlekedési eszközök használatát fogják ösztönözni már a terület kialakításával is. Mindezek mellett zöldövezeteket, felszíni parkolóhelyeket és gyalogos ösvényeket is kialakítanak. A beruházás összköltségvetése 371.838.902 lej, a megvalósítási időszak 28 hónap. – erdon.ro