A magyar minifutball-válogatott 1–0-ra legyőzte Szlovákiát az egyesült arab emírségekbeli Rasz al-Haimában zajló világbajnokság negyedöntőjében – számolt be róla a Országos Minifutball-szövetség (OMSZ).

A magyar minifutball-válogatott múlt héten pénteken 1–0-ra győzte le Portugáliát, vasárnap 2–1-es sikert aratott Líbiával szemben, kedden pedig Szerbiát múlta felül egy góllal a csoportkörben. Nagy Lajos csapata ezt követően a szerdai nyolcaddöntőben 3–0-ra verte Egyiptomot, ezzel jutott a negyeddöntőbe a világbajnokságon. Már a kezdés előtt történt egy nem mindennapi eset, a Himnusz helyett ugyanis először az „Éjjel soha nem érhet véget” című számot kezdték el játszani a helyi szervezők, de szerencsére hamar korrigálták a hibát.

A válogatott a Szlovákia elleni mérkőzésen a Tajti – Nádasi, Kövesdi – Ladányi, Győri – Dunai összeállításban kezdett. A szlovákok a biztos védekezésre helyezték a hangsúlyt, míg a lelátón mindkét oldalon kitett magáért a maroknyi szurkolótábor. A 44. percben tört meg a jég, Kozó szépen szolgálta ki Kiss Gábort a 44. percben, aki közelről okosan lőtt a kapuba (1–0).

A magyar gól után azonnal egy hatalmas szlovák ziccer maradt ki, így alig öt percet kellett még kibírni. A szlovákok átálltak a hat az ötözésre, de a magyar játékosok csúsztak-másztak a sikerért. Ennek pedig meg is lett az eredménye, Nagy Lajos gárdája Szlovákiát is legyőzte és az elődöntőbe jutott, ahol Romániával találkozik majd pénteken magyar idő szerint 16.00-kor.

MINIFUTBALL
VILÁGBAJNOKSÁG, NEGYEDDÖNTŐ, RASZ AL-HAIMA
Magyarország–Szlovákia 1–0 (0–0)
Gólszerzők:
 Kiss (44.) – nso.hu