A Nagyvárad Táncegyüttes által szervezett táncszínházi mentorprogram sikerén felbuzdulva, iskolai színjátszóköröket támogató és fejlesztő projektet indít a Szigligeti Színház: a Reflektor címet viselő kezdeményezés célja, hogy új távlatokat nyisson a Bihar megyei magyar gimnáziumi (7-8. osztály) és középiskolai diákok művészeti nevelésében, valamint a színházi formák iránti érzékenyítésében.

A programban szakképzett színházi szakemberek – dramaturgok, rendezők és koreográfusok – nyújtanak szakmai tanácsadást a már működő vagy most formálódó színjátszóköröket vezető pedagógusok számára, a színház ugyanakkor egy-egy produkció létrehozásában operatív segítséget is kínál a jelentkezőknek. A program keretében támogatott csoportok az évad során bemutatott előadásaikkal szakmai zsűri előtt is megmérettethetik magukat a 2020 májusában szervezendő I. Reflektor Diákszínjátszó Fesztiválon, Nagyváradon.

Jelentkezni 2019. november 15-éig Tasnádi-Sáhy Péter projektvezetőnél, a reflektor@szigligeti.ro e-mail címen lehetséges.