A Construcții Erbașu–Abed Nego konzorcium nyerte a Bihar Megyei Tudományos és Technológiai Park tervezésére és kivitelezésére kiírt tendert, mely a Bihar Megyei Tanács közleménye szerint áfa nélkül 18,4 millió lej értékben tett árajánlatot. A beruházás két ütemben fog megvalósulni: hat hónap alatt kidolgozzák a tervet, majd tizennyolc hónapon felül befejezik az építkezést.

A tervek szerint építenek és felszerelnek egy háromszintes ingatlant 5.400 négyzetméteren, létesítenek 63 parkolóhelyet és kitesznek egy dokkolórácsot kerékpároknak. A leendő Tudományos és Technológiai Park az állami egyetemen keresztül technológiai transzfer-szolgáltatásokat kínál majd gazdasági szereplőknek a következő területeken: öko- és nanotechnológia, információ és kommunikáció, biztonság, egészségügy, energetika, klímaváltozások.

A befektetés teljes költségvetése 32,9 millió lej, melyből a megyei tanács apportja 32,4 millió, az egyetem hozzájárulása pedig félmillió lej. A megyére eső részből az önrész 51,82 százalék, a többi vissza nem térítendő támogatás. A megvalósítási időszak 60 hónap, finanszírozás a Regionális Operatív Program 2014–2020 keretében érkezik. – erdon.ro