Az új tanévvel új vezetők kerültek a Bihar Megyei Diáktanács (CJE) élére is. Oliviu Codrean elnök és Lorena Rus ügyvezető titkár mandátuma lejárt, ezért a novemberi választásokig a diáktanács vezetősége Cătălin Ghermant nevezte ki ideiglenes elnöknek és Ioana Butarut ügyvezető titkárnak. Cătălin Gherman a Traian Műszaki Líceum XI. osztályos tanulója, turizmus és élelmezés, intenzív angol szakon. „Lenyűgöző karriert futott be az érdekképviseleti mozgalomban, 2020 végétől a Bihar Megyei Diáktanácsban dolgozott grafikusként, majd közkapcsolati és kommunikációs igazgatóként, 2021 júniusától pedig az alelnöki posztot vette át.” – olvasható a diáktanács közleményében, melyben hozzáteszik, tapasztalatai és képességei tökéletes vezetővé teszik.

Ioana Butaru a Mihai Eminescu Főgimnázium intenzív angol – filológia szakos, XI. osztályos diákja, aki tavaly kezdte pályafutását mint diákképviselő, jelenleg pedig második ciklusát tölti mint ügyvezető titkár iskolája diákönkormányzatának vezetőségében, a megyei diáktanácsban pedig PR- és kommunikációs igazgatóként is szerepet vállalt az alelnöki pozíció mellett, amelyet idén június óta tölt be.

A diáktanács ideiglenes alelnökei Emanuel Negru (az Onisifor Ghibu XII. osztályos tanulója), Patricia Elthes (a Iosif Vulcan XI. osztályos tanulója) és Maria Miclea (a Felix Sânmartin Műszaki Líceum XI. osztályos tanulója). – erdon.ro