Megszüntetik a tengeri életmentésért felelős romániai ügynökséget (ARSVOM), feladatait a katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU) veszi át – jelentette be vasárnap Temesváron a szállításügyi miniszter.

Cătălin Drulă szállításügyi miniszter üdvözölte a korrupcióellenes ügyészség (DNA) által az ARSVOM ügyében indított kivizsgálást, hangsúlyozva, hogy az ő kezdeményezésére folytattak ellenőrzést az intézménynél. „Márciusban elsüllyedt egy ukrán hajó, de az ARSVOM hajója nem hagyhatta el a kikötőt, mert rossz volt az idő, a csónak, amelyet több millió euróért vásároltak, rossz időjárás esetén nem működik” – fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve, ekkor küldte ki az intézményhez a minisztérium ellenőrző testületét, amely számos rendellenességet észlelt a beszerzésekkel kapcsolatban.

Drulă bejelentése értelmében a miniszterelnök is hozzájárulását adta az ügynökség felszámolásához, ennek feladatait a katasztrófavédelmi főfelügyelőség fogja átvenni.

Mint ismert, az ARSVOM igazgatóját, Daniel Manolét csütörtökön felmentették tisztségéből, miután őrizetbe vette a DNA vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt. – Agerpres/Maszol