Tizedik alkalommal rendezik meg Nagyváradon a Gaudeamus könyvvásárt, az idei rendezvény május 15–19. között zajlik le a Szent László téren. Az esemény fő szervezője a Román Rádió a Visit Oradea Egyesülettel együttműködésben.

Az idei évad tiszteletbeli elnöke Mircea Pricăjan író, fordító, a Familia folyóirat főszerkesztője. A könyvvásáron naponta 10–21 óra között 16 sátorban várják az érdeklődőket. A könyvbarátok számára több mint nyolcvan kiadó és könyvterjesztő kínálja kiadványait, alapvetően természetesen könyveket, emellett azonban a korábbi idényeken már megszokott módon számos más termékkel is várják az érdeklődőket, többek között zenei kiadványokkal, oktató- és társasjátékokkal.

A nagyváradi Gaudeamus Könyvvásár idén 780 négyzetméternyi területet foglal el a város főterén, ez az eddigi legnagyobb helyszín, amelyet Váradon kialakítottak az esemény számára. A könyvvásár öt napja alatt több ezer könyvcímmel lehet találkozni, illetve lesznek könyvbemutatók, író-olvasó találkozók, műhelyfoglalkozások, szociális kampányok, versenyek. További információk a www.gaudeamus.ro honlapon, a 0745-109-649 és a cornelia.chifor@radioromania.ro e-mail címen, a kapcsolattartó személy Connie Chifor. / erdon.ro