Meglepő kijelentést tett Florida állam pénzügyi vezetője, Jimmy Patronis: nyílt levélben közölte a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB), hogy Florida boldogan átvállalná az olimpia megrendezését, ha Tokió visszalép. Persze erről egyelőre szó sincs. Vérfagyasztó feltételezést közölt a The Times múlt pénteki száma: a japán kormánypárt egy magát megnevezni nem kívánó befolyásos politikusa szerint idén semmiképpen sem rendezik meg Tokióban az olimpiát a koronavírus-járvány újabb hulláma miatt. A hírt azonnal cáfolta a Reutersen keresztül a japán kormány, mondván, hogy a The Times cikkének semmi alapja sincs.

A hír az Egyesült Államokig is eljutott, a bizonytalanságon felbuzdulva Florida állam pénzügyi vezetője, Jimmy Patronis nyílt levelet írt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének, Thomas Bachnak. Patronis kiemelte: Florida államban jól haladnak az emberek beoltásával, a gazdaság újraindítására kiírt program is sikeres, ráadásul a pandémia idején több sportrendezvényt is lebonyolítottak. Ugyanakkor a járvány súlyosan érintette az államot, eddig 25 ezer halottat regisztráltak.

A floridai Orlandóba költözött a nyáron az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA), a Disney Worldben bonyolították a 2019–2020-as szezon érdemi részét. A labdarúgó-bajnokság (MLS) hajráját is a Walt Disney World Resortban rendezték meg tavaly nyáron, az itt kialakított buborék sikeresnek bizonyult. Az olimpia áthelyezéséről egyelőre azonban nincs szó, Thomas Bach határozottan kijelentette múlt héten, hogy július 23-án megnyitják az ötkarikás játékokat Tokióban. – index.hu