Halottak napja közeledtével október 28-tól november 2-ig a nagyváradi Rulikowski városi temető meghosszabbított program szerint, azaz 8–20 óra között tart nyitva – tudatja közleményében a temetőt üzemeltető Közterület-fenntartó Vállalat (ADP). A zsúfoltság elkerüléséért november 1-jén nem hajthatnak majd be a személyautók, kivételt képeznek az igazolással rendelkező, mozgáskorlátozott személyek. Az, aki feltétlenül gépjárművel akar behajtani, 50 lejes belépési díjat kell fizessen. A fent említett időszakban az autósok a temető főkapuján mehetnek be, kihajtani viszont az Európa negyed felől kell majd.
A főbejárat kapujánál személyi igazolvány felmutatásával ásókat, gereblyéket, lapátokat, seprűket stb. lehet bérelni. Szintén a főbejáratnál, de az Európa negyed felőli bejáratnál is virágokat, mécseseket, gyertyákat és koszorúkat lehet vásárolni. A városi temető igazgatósága arra kéri az elhunyt szeretteik sírját látogatókat, hogy a koszorúk közelében ne gyújtsanak mécsest, gyertyát, ugyanis ez tűzveszélyes. Egyébként november 3-tól 2024. március 31-ig a temető 8–17 óra között látogatható, az itt működő iroda pedig hétfőtől szombatig 8.30–15.30 óra között tart nyitva.
A Nagyváradi Közszállítási Vállalat (OTL) is gyorsjáratokat iktat be a Szent László tér és a Rulikowski temető között. Október 30.–november 1. között a főtéri görögkatolikus püspöki palota előtti megállóból harminc percenként indul buszjárat a Rulikowski temetőbe. A buszok 11–18 óra között közlekednek. – erdon.ro