Még az idén átadhatják a forgalomnak a Nagyszeben–Piteşti autópálya Nagyszeben és Bojca (Boiţa) közötti, 14 kilométeres szakaszát, a moldvai sztráda egy részén pedig 2024-től lehet majd közlekedni – közölte csütörtökön a Facebook-oldalán a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) vezérigazgatója.

Cristian Pistol bejegyzésében emlékeztetett arra, hogy idén már átadták a forgalomnak a Craiova–Piteşti gyorsfogalmi útnak egy 40 kilométeres szakaszát, illetve aláírták a szerződést a Nagyszeben–Piteşti autópálya további három szakaszának megtervezésére és kivitelezésére.

Közölte azt is, hogy ebben az évben a CNAIR már 16,7 milliárd lej (áfa nélkül) értékű szerződést kötött különböző közúti beruházások megvalósításáról, ami rekordot jelent. Összehasonlításképpen: a múlt évben megkötött szerződések összértéke 4 milliárd lej volt.

Cristian Pistol szerint idén a CNAIR az utóbbi évek egyik legnagyobb költségvetésével rendelkezik, és a rendelkezésére álló összeg jelentős hányadát a meglévő közúti infrastruktúra karbantartására fordítják. – agerpres.ro