A Bihar Megyei Magyar Középiskolás Egyesületek Tanácsának kezdeményezésére március közepétől egy új, ifjúsági online platform indul Majomsziget elnevezéssel Bihar megyében. Az internetes oldal leendő munkatársai három napos médiaképzésen vehettek részt Nagykágyán.

Az újságírás, televíziózás és a rádiózás iránt érdeklődő középiskolás fiataloknak tartottak három napos médiaképzést Nagykágyán. Az esemény apropóját a nemsokára beinduló Majomsziget elnevezésű online ifjúsági lap adta, ahol a diákok saját élményeiket, tapasztalataikat írhatják le az őket foglalkoztató témákban.

A Váradiak tudatába az elmúlt évtizedekbe beépült a Majomsziget fogalma, hiszen a mai napig igy nevezik a Szigligeti Szinház és az Ady Endre líceum között elterülő teret, amely a fiatalok egyik kedvenc találkozó helye volt.  Ugyanakkor a 90-es évek elején rövid ideig működött egy hetilap is, amely a szintén a Majomsziget nevet viselte.

A Bihar megyei fiatalok a foglalkozásokon betekintést nyerhettek az online tévézés, podcastkészités és az újságírás világába, kipróbálják magukat közösségi média tartalom gyártójaként, interjú alanyként és riporterként is. A képzés során nagyváradi és kolozsvári újságírókkal és az Ér Hangja Médiacsoport munkatársaival dolgozhattak együtt a diákok.

A tervek szerint az oldal március 15-én, a magyar sajtó napján kezdheti el hivatalosan a működését. Az ifjúsági lapot a legnépszerűbb közösségi média felületeken és a majomsziget.ro oldalon találhatják meg az érdeklődők.   – erhangja.ro